Headerbild

Karting

Bilarna är sk rörramsbilar, indelade i klasser med eller utan växellåda och med olika cylindervolymer, avsedda för olika åldersgrupper av förare.
Karting är billigt, spännande och kul och det bästa av allt är att man kan börja träna redan vid fyllda 7 år. Just i karting har de flesta av dagens Formel 1-stjärnor startat sin karriär.

Karting / Gokart är en hastighetstävling som körs på sluten asfaltsbana.

En tävling består av ett eller flera kvalheat och final. Tävlingen kan vara upplagd med tidsträning eller med lottad startordning. 


Bilarna är sk rörramsbilar, indelade i klasser med eller utan växellåda och med olika cylindervolymer, avsedda för olika åldersgrupper.


Spännande och kul och det bästa av allt är att man kan börja träna redan det året man fyller 6 år. Endera kan man bara träna och köra för skoj skull, eller om man redan från början, som 6 åring vill köra under tävlingslika former. Då gäller uppvisning för förare i klassen Cadetti. Sen börjar man kunna tävla på riktigt från 8 år när man kan börja köra klassen Micro.  
(klassindelning )

Det kan vara strax över 30 st förare i samma heat som tampas om tiondelarna på banan, och Just i karting har de flesta av dagens Formel 1-stjärnor startat sin karriär.

 

Man måste lösa licens för att börja köra, det är en gällande försäkring från Svenska Bilsports Förbundet.

 

Prova på Licens        Träning/Tävlingslicens

 

Träningstider  Karting på Hälla Ring 

 

Läs här om Karting på Svenska Bilsportsförbundets hemsida.

 

Har du frågor angående karting hör av dig till

Vice Ordföranden Stefan Palmgren

Tel:          070-534 04 01

Mail :    stefan.j.palmgren@se.abb.com